top of page

Tepláky!? NIKDY - Karl Lagerfeld

Dnes bez perexu!

Poslednú dobu je všetko spomienkové, melancholické (lebo #allforjan a Košická Tabačka - rozumej+všetci ľudia, ktorí sa toho zúčastnili - vie o čom hovorím), ešte aj to počasie tu na východe Slovenska je také ofučané. Premýšľala som nad tým, že by bola lepšia veselá téma. Trebárs zo života - že vám nájdem pár vtipných situácii, ktoré by nás rozosmiali, smiechu nie je nikdy dosť. Ale! Šla by som proti sebe, nie je nič horšie ako sa skrývať za pekné veci, tak radšej úprimne na vás. V spojení s módou mi nedalo nespomenúť Karla Lagerfelda. 19. februára prišli média s mimoriadnou správou, že módny velikán a znovuvzkriesiteľ značky Chanel umrel. Vek 85. To je tak úctihodný vek, že keby mi niekto v súčasnosti povedal "ty umrieš v roku 2077" oželiem všetky chyby v živote a len sa smejem. Ale hranice sa posúvajú každým dňom a v čomkoľvek, tak kto vie, možno zomriem až 100-ročná. Každopádne pri spomienke na módneho návrhára chcem zostať - pri jeho myšlienkach, ktoré sú až tak reálne a pravdivé, že si ich v spleti bežného dňa a ponáhĺania sa ani neuvedomujeme. A ako som už povedala v utorok v Sky rádiu pri vysielaní - on aj s celým Chanel-om ostane večne živý!


Spomienková akcia na počesť novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej prebehla 21.2. v priestoroch košickej Tabačky so začiatkom o 20:20. Odzneli Kuciakove básne, ale hlavne články z pera tohto investigatívneho novinára. Bola to 24 hodinovka, čítali herci, študenti, riaditeľ divadla, novinári....A síce v ruchu miesta, kde sa čapovalo víno, pivo, pražili hranolky, bavili ľudia medzi sebou, aj napriek tomu zneli texty Jána z úst iných noblesne. To 24 hodové gesto bolo najviac - viac ako dokonale prečítaný článok.

Karl Lagerfeld - majiteľ značky Chanel

Foto/Zdroj: https://www.newyorker.com/culture/postscript/karl-lagerfeld-the-designer-who- dressed-to-survive

1. Neobliekajte sa kvôli iným ženám

"Obliekajte sa pre seba a pre muža, ktorého milujete, ak taký existuje."

Blúza, sukňa, kabelka - nájdeš na www.bonprix.eu

Blúza - TU

Sukňa - TU

Kabelka - TU (momentálne nie je na sklade)

2. Oblečenie nenahradí sebavedomie

"Nepoužívajte drahé oblečenie, aby ste zakryli svoju neistotu. Buďte hrdé na seba, nie na to, že nosíte dizajnérske kúsky. Dnes môže každý vyzerať šik aj v oblečení, ktoré nie je drahé, a kupujú ho aj bohatí ľudia. Dobrý odevný dizajn nájdete dnes na každej úrovni. Štýlové môžete byť aj v tričku a džínsach."


3. Improvizujte

"Objavte nové kombinácie toho, čo už vlastníte. Improvizujte. Staňte sa kreatívnymi. Nie preto, že musíte, ale preto, že chcete."

4. Riaďte sa vlastným citom

"Móda, rovnako ako poézia, nič nediktuje. Iba navrhuje. Ja by som si prial, aby všetci nosili to, čo nosiť chcú, a kombinovali to podľa svojho vkusu. To je podľa mňa moderné."


Šaty - nájdeš na www.bonprix.eu

5. Nenakupujte, iba aby ste nakupovali

"Kupujte to, čo ešte nemáte alebo po čom veľmi túžite a čo sa dá skombinovať s vecami, ktoré už vlastníte. Kupujte, iba to, čo vás nadchne."


6. Tepláky sú tabu

"Tepláky sú znamením porážky. Keď stratíte kontrolu nad svojím životom, tak si kúpite tepláky."


7. S mejkapom aj bez neho

"Ak chcete objaviť svoje nové bezchybné ja v moderných outfitoch, nezabúdajte na mejkap. Ubezpečte sa, že máte bezchybnú pleť aj vlasy. Veľa žien však vyzerá skvele aj bez mejkapu. Ak ste obdarená dokonalou pleťou, ukážte ju."


8. Tajomstvo slávnych modeliek

"Tajomstvo modelingu nie je v dokonalosti. Človek potrebuje tvár, ktorú si ľudia zapamätajú. Preto sa dievčatá, ktoré boli slávne v 90. rokoch, objavujú v reklamách aj dnes. Malá blond Ruska Sasha má tvár, ktorú si ľudia zapamätajú hneď, ale v prípade ďalších modeliek si dnes kladiete otázku: Je to táto alebo iná? Niečo musíte dostať od prírody, no potrebujete priniesť aj niečo nové."


9. Samota občas pomáha

"Ľudia, ktorí robia prácu s prívlastkom kreatívna, musia byť občas sami, aby si dobili batérie. Nedá sa žiť 24 hodín denne vo svetle reflektorov a byť kreatívny. Pre ľudí, ako som ja, je samota víťazstvo."


10. Povrchnosť verzus intelekt

"Rád vyvolávam dojem povrchnosti. Nechcem byť vážny. Hovorím hlúpe veci a správam sa, akoby som bol vyšinutý, plytký človek. Nie je nič nudnejšie ako intelektuálna ťažká povaha."

11. Mladosť je len číslo

"Mladosť je o tom, ako žijete, nie kedy ste sa narodili. Čo neznášam najviac na svete, sú ľudia, ktorí majú ďaleko od čerstvej broskyni, ale chcú byť mladí a sexi. Nikoho však neoblbnú. V určitom momente musíte prijať, že sú tu aj ďalší, ktorí sú mladší, čerstvejší a viac žiadostiví."

Toto je 11 TOP výrokov návrhára Karla Lagerfelda. A bodka.

Zdroj: https://eva.pluska.sk

FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon

STAY UPDATED

POPULAR POSTS

TAGS

No tags yet.
bottom of page